Feestelijke heropening kringloop Franeker

De kringloopwinkel Estafette in Franeker is de afgelopen weken omgebouwd door Omrin naar een nieuw concept met een nieuwe uitstraling. Vrijdag 2 december is de winkel heropend.

Marianne Couperus, woordvoerder bij Omrin zei dat het de hele dag erg druk was. Om 10 uur gingen de deuren open en konden mensen over een blauwe loper binnen komen. Kinderen werden verwelkomd door Zwarte Piet. In de middag was er livemuziek en kan er een sleutelhanger gemaakt worden. Voor kinderen was er een kleurwedstrijd. Tot 16 december kunnen kinderen hun kleurplaat inleveren en de winnaar mag voor 25 euro aan speelgoed uitzoeken.

De reacties waren allemaal erg positief. De winkel is overzichtelijk en ruim geworden. Het concept is ontworpen door rekening te houden met optimaal gebruik van winkelroutes, winkelruimte en de wensen van de klant. Dit is bedacht door bureau Binnenbrand in Heerenveen.

Er zullen nog drie vestigingen omgebouwd worden. Eerst waren Harlingen, Sint Annaparochie en Oosterwolde aan de beurt. Na de winkel in Franker zullen Leeuwarden, Burgum en Sneek volgen.