Eerste kringloopwinkel opent in Geesteren

De 62-jarige voormalig peuterleidster José Haselbekke uit Geesteren heeft na 26 jaar haar baan in de peuteropvang opgezegd om een eigen kringloopwinkel, genaamd Josees Retro, te openen.

Goede kwaliteit hoog in het vaandel
Vol enthousiasme begon José maanden geleden met verzamelen van tweedehands spullen. “Ik heb alle spullen die nu in mijn winkel staan gekregen”, vertelt de eigenaresse trots. “Maar ik ben wel kritisch. Ik wil geen oude zooi in de winkel, maar mooie retro spullen die goed verkoopbaar zijn”.

Geïnspireerd door zoon
José is op het idee gekomen een kringloopwinkel te beginnen doordat haar zoon ook een eigen zaak heeft. Deze winkel, het Vinylparadijs, is gevestigd naast Josees Retro. “Doordat ik regelmatig een handje meehielp in mijn zoons zaak, kwam ik erachter dat een eigen winkel mij wel interessant leek. Ik wist dat er in Geesteren nog geen kringloopwinkel was en daar wilde ik verandering in brengen. Ook al ben ik 62 jaar, ik wist dat dit echt iets is wat ik wil en waar ik blij van word!”, vertelt ze.

Workshops
Maar José wil het gelijk groots aanpakken. Naast de verkoop van tweedehands artikelen wil zij ook een plaats creëren voor creativiteit. In de ruimte naast de winkel worden workshop georganiseerd in bijvoorbeeld bloemschikken of meubels opknappen. Artikelen die hier gemaakt worden kunnen daarna in de winkel worden tentoongesteld.

Josees Retro bevindt zich aan de Langeveenseweg 23 in Geesteren en is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.