Nog steeds geen nieuw onderkomen voor kringloop De Waarde Utrecht

Kringloopwinkel De Waarde in Utrecht zoekt al maandenlang naar een nieuw onderkomen. Het huidige pand is al verkocht aan vastgoedorganisatie Vastint en moet op 1 maart aanstaande leeg opgeleverd worden. Vastint gaat hier een hotel in vestigen.

Onmogelijk een pand te vinden
Eigenaar van De Waarde, Herman Punt, is radeloos. "Ik zoek al een lange tijd op allerlei manieren naar een geschikt pand, maar dit is gewoon niet te vinden", laat hij weten. Onlangs leek er goed nieuws te zijn voor de winkel, er was een pand gevonden aan de Laurensdreef. Echter viel deze hoop al snel in het water aangezien de gemeente liet weten geen vergunning voor deze locatie te zullen verlenen.
Het probleem waar Herman Punt tegenaan loopt is dat hij een groot pand wil, van zo'n 1000 tot 2000 vierkante meter, en in het stadscentrum. "Hoewel ik niet op de gemeente wil leunen, verwacht ik wel dat die mij helpt. Ikzelf help de gemeente immers ook door dagopvang en vrijwilligers werk te bieden aan mensen van de reclassering, Exodus en het Leger de Heils", laat de eigenaar weten. De Waarde bestaat nu 6 jaar en al die tijd biedt het werkplekken aan mensen die moeite hebben met het vinden van een baan op de regulier arbeidsmarkt zoals daklozen, ex-gevangenen en mensen in de ziektewet. Door het werk in de winkel kunnen deze mensen opnieuw hun plekje in de samenleving vinden. Het geld wat de kringloopwinkel aan winst maakt komt ten goede aan de projecten Make-A-Wish en Stichting Destino.

Hoe gaat het verder?
Tot de dag van de sluiting op 1 maart wil de kringloop nog zoveel mogelijk spullen verkopen. Als er geen pand gevonden is zullen de overige goederen naar een opslag gaan. "Hierna kijken we dan weer verder. Als het echt niet lukt dan zal ik maar met vervroegd pension moeten", aldus Punt.