Kringloopwinkel Maja Trading Lichtenvoorde mag voorlopig geopend blijven

Kringloopwinkel Maja Trading in Lichtenvoorde moest sluiten van gemeente Oost Gelre aangezien het pand waarin de winkel gevestigd is niet is bestemd voor detailhandel. Maar de eigenaar, werknemers en klanten willen niet dat de kringloop na 4 succesvolle jaren moet sluiten.

Onverwachtse brief
“Afgelopen december ontvangen wij opeens een brief van gemeente Oost Gelre dat we over 6 weken het pand moesten hebben verlaten. Maar we zijn hier al 4 jaar gevestigd. We snapten er niks van”, laat eigenaar Cor de Graaf weten. De gemeente lichtte toe dat de kringloopwinkel niet in overeenstemming met het gemeentelijk bestemmingsplan is. Op de locatie mag enkel een bedrijf zijn gevestigd, en geen detailhandel. Bovendien wil de gemeente de locatie liever gebruiken voor woningen in plaats van winkels.

Gesprekken voor een geschikte oplossing
Door de grote teleurstelling bij De Graaf en zijn werknemers en de ophef bij klanten van de winkel, heeft de gemeente toegestemd het gesprek aan te gaan. “Wij gaan in overleg met de eigenaar van het pand en de eigenaar van de winkel Maja Trading. We proberen toe te werken naar een geschikte oplossing voor alle partijen. Tot die tijd mag de winkel gewoon geopend blijven en haar activiteiten voortzetten”, aldus ene woordvoerder van gemeente Oost Gelre. De Graaf laat weten zeer opgelucht te zijn met deze tussenoplossing. “We gaan vol goede moed de gesprekken in en zullen er alles aan doen onze winkel, waar vele mensen met een beperking of uitkering werkzaam zijn, open te houden. Deze mensen mogen niet zomaar op straat gezet worden”.