Gemeente Renkum verlengt samenwerking met Restore Kringloop

De gemeente Renkum is opnieuw een samenwerking van vijf jaar aangegaan met kringloopbedrijf Restore (dochteronderneming van ACV). Samen gaan de partijen weer herbruikbare spullen, zoals huishoudelijke apparaten, ICT, boeken, meubels of textiel inzamelen en recyclen.

Herbruikbare spullen inzamelen
Bij het gemeentelijke afvalbrengstation aan de Veentjesbrug 4 in Heelsum is een speciale container geplaatst waar bewoners herbruikbare goederen in kunnen achterlaten. Uiteindelijk zal dit afvalbrengpunt overgaan in een volledig kringloop-brengpunt. Restore zal ook herbruikbare goederen gratis bij mensen aan huis ophalen. Hiervoor kunnen inwoners van de gemeente bellen naar (085) 01 60 186 of een afspraak maken op www.restorekringloop.nl. Restore heeft winkels in Ede en in Veenendaal.

De voordelen van de kringloop
Manager van Restore, Anna Boon, is heel blij met de verlenging van de samenwerking. “Hierdoor kunnen wij als kringloopbedrijf nog meer goederen een nieuw leven geven. Ons streven is namelijk een hergebruik percentage van 90%. Wij bieden veel spullen aan in onze winkels voor een zeer klein prijsje zodat ook mensen met een kleine portemonnee hier altijd terecht kunnen. Ook krijgen weer vele mensen die moeite hebben een baan op de reguliere arbeidsmarkt te vinden, bij ons een zinvolle werkplek. Er is namelijk ontzettend veel te doen in onze winkels zoals innemen van goederen, sorteren, repareren, schoonmaken en het inrichten van de winkel”, aldus Boon.