Tweedehands baby- en kindermarkt ten gunste van arme gezinnen Amersfoort

Op zaterdag 20 januari organiseren vrijwilligers Willem en Ina Terpstra en Aletta van Eck een tweedehands markt waar baby en kinderspullen en -kleertjes worden verkocht. U bent welkom aan de Heimans-serre 15 in Amersfoort tussen 10 en 16 uur. Ook zal er een heerlijke lunch worden geserveerd die u tegen een vrijwillige bijdrage kunt nuttigen.
De opbrengst van de verkoop en de lunch komt geheel ten goede aan jonge gezinnen die maar weinig te besteden hebben, zodat zij dit jaar ook een keertje op vakantie kunnen.

Armoede in Nederland neemt toe
Het aantal gezinnen in Nederland dat op of onder bijstandsniveau leeft groeit. 1 op de 9 kinderen leeft tegenwoordig in armoede, waardoor zij veel risico hebben om een achterstand op te lopen op verschillende gebieden. Kinderen uit deze arme gezinnen maken zich voortdurend zorgen over hun thuissituatie, hun toekomst en hun ouders. Zorgen die zij op zo’n jonge leeftijd nog helemaal niet horen te hebben. Daarom organiseren de drie vrijwilligers de 2e-hands markt, zodat deze gezinnen eindelijk eens op een welverdiende vakantie kunnen om even alle zorgen en stress te vergeten.