Kringloopwinkel ONA Asten doet brandweerwagen cadeau

Kringloopwinkel ONA in Asten heeft een goede daad verricht voor de jeugdbrandweer van gemeente Asten en Someren. De jongeren hadden geen oefenmateriaal meer wegens een regionalisering. De kringloopwinkel gunde het deze brandweerlieden in spé wel en heeft een brandweerwagen aan de vereniging geschonken. Hij is dan wel niet rood, maar geel, maar de jongeren zijn er dolblij mee.

Inkomsten voor goede doelen
De brandweerwagen was niet goedkoop, hij kostte namelijk 30.000 euro. Maar penningmeester van Kringloop ONA, Hans van Rooy, vertelt dat dit juist bij de visie van de winkel past. “Onze inkomsten zijn bestemd voor stichtingen en evenementen in Asten en Someren waarvan wij vinden dat die waardevol zijn”, laat hij weten.

De overdracht van de brandweerwagen gebeurde in stijl. Voorzitter van Kringloop ONA gaf de sleutel aan de gemeente van Asten-Someren, en deze gaf hem officieel door aan de jongeren. De jongeren hebben de auto op een originele en toepasselijke manier ingewijd, namelijk door hem te nat te spuiten met de brandweerslang.