Kringloopwinkel Sliedrecht schenkt 750 euro aan stichting DMA

De kringloopwinkel in Sliedrecht heeft 750 euro gedoneerd aan stichting DMA. Deze stichting is bezig met een project in Georgië ten behoeve van eenzame ouderen uit de verarmde wijk Nadzaladevi in Tbilisi. De actie heet 'Uit de put'.

In een aantal plaatsen in Georgië is er zoveel armoede dat er geen schoon (drink)water in de omgeving aanwezig is. Ook hebben mensen in de meeste gevallen geen toilet en is er ook geen gezamenlijk toiletruimte. Ouderen leven hier dus onder erbarmelijk omstandigheden in armoede. In de wijk Nadzaladevi zal een openbare toiletruimte gerealiseerd worden met een watervoorziening.

De stichting Drieluik Maatschappelijk Actief (DMA)is een kleine vrijwilligersorganisatie die met praktische initiatieven mensen helpt. Zo hebben zij in het najaar van 2015 in het dorp Sobisi in Georgië het eerste initiatief van de actie 'Uit de put' gerealiseerd. Hier is namelijk een watervoorziening met toilet gebouwd op een plek waar veel ouderen komen. De ruimte wordt schoongehouden door vrijwilligers.

Met de schenking van de kringloop zal de stichting hun actie voort kunnen zetten in de volgende wijk. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.dmazh.nl