Organisatie Boeijend Huys in Schijndel neemt kringloopwinkel over

Organisatie Boeijend Huys, onder leiding van directeur Patrick van Boeijen, heeft de kringloopwinkel aan de Boschweg 55 in Schijndel overgenomen. De winkel zal voortaan Kringloop ’t Winkelhuys heten. De voormalige eigenaresse, Patricia Pardoel, zal ook komen te werken in de nieuwe winkel.

Werk voor jongeren met beperking
Boeijend Huys heeft verschillende woonvoorzieningen in Haaren, Tilburg, Berkel-Enschot en Alphen voor onder andere jongeren met een beperking. In de kringloopwinkel wil de organisatie straks dagbesteding bieden aan vijf tot vijftien jongeren. Zij zullen begeleid worden door betaalde krachten en vrijwilligers. Na verloop van tijd wil de organisatie ook kijken naar de mogelijkheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de winkel werkgelegenheid te geven.
In de kringloopwinkel zullen tweedehands- en zelfgemaakte spullen worden verkocht. De volledige omzet zal gebruikt worden ter ondersteuning van de ouderen- en jongerenzorg.

Derde kringloopwinkel in Schijndel
Ondanks dat er al twee andere kringloopbedrijven zijn in Schijndel, denkt Van Boeijen niet dat dit concurrentie oplevert. “Een gemeente als Schijndel kan makkelijk drie kringloopwinkels hebben, we versterken elkaar juist”, is zijn mening.

Binnenkort gaat de winkel open onder de nieuwe naam maar eerst zal de winkel verbouwd worden. Er komt een grote ruimte waar de dagbesteding plaats kan vinden, zoals het opknappen van meubels. Maar voor dit van start gaat vindt er een uitverkoop plaats in de week van 12 t/m 16 september. Alle spullen gaan met 50% korting de deur uit. De officiële heropening is op dinsdag 3 oktober.