Hartjes voor Valentijnsdag

Met deze knutseltip kunt u zelf kiezen wat het uiteindelijke resultaat wordt. Dit kan zijn hartjes op een stokje of hartjes om op te hangen.
Het is weer bijna Valentijnsdag en daarom leuk om uw huis alvast leuk te versieren met wat hartjes. De hartjes op een stokje zijn leuk om een plantje mee op te leuken wat u aan iemand cadeau geeft, de hartjes om op te hangen zijn erg leuk voor het raam of langs de deurpost.

Neem een stuk oude stof. Het leukst is een stofje met een roze of rode kleur en/of een leuk patroontje. Maak eerst een sjabloon door een hartje te tekenen op een stuk papier. Maak het hartje voor het stokje ongeveer tien cm hoog, voor het hartje om op te hangen mag het wat groter naar wens. Als u tevreden bent knipt u het sjabloon uit en tekent het om op de achterkant van de stof. Per hartje heeft u twee omtrekken nodig. Knip de getekende hartjes nu uit. Naai ze op elkaar met de mooie kant naar binnen. Maar houdt de punt onderaan nog open. Als u dit gedaan heeft, vouwt u de mooie kant naar buiten en propt u het 'zakje' vol met watjes. Hierna kunt er eventueel een lang saté-stokje in steken, helemaal tot boven aan, waarna u de punt goed stevig dicht naait. Het hartje op een stokje is nu af en u kunt het in uw plantje steken!
U kunt de punt ook gewoon dichtnaaien en meerdere van deze hartjes maken. Neem nu een lang mooi lint en zet door middel van naald en draad elk hartje op de lint vast. Naai het vast aan de bovenkant, middenin tussen de twee boogjes. Als u voldoende hartjes op het lint heeft bevestigt kunt u het ophangen.
Uw huis is nu gegarandeerd leuk versiert voor Valentijnsdag!

Knutselmateriaal: