Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Eetbare verpakkingen van zeewier

Een verpakking gevuld met water die je in één keer door kan slikken omdat de verpakking zeewier als grondstof heeft: dat is wat een Britse start-up op grote schaal wil gaan produceren.

Skipping Rocks Lab ontwikkelde een verpakking gemaakt van Notpla, genaamd ‘Ooho’. Dit is een membraan gemaakt van zeewier dat water of een andere vloeistof kan bevatten. De verpakking is gemaakt van zeewier, waardoor het eetbaar en biologisch afbreekbaar is. Het bedrijf werkt naast de verpakkingen ook aan afbreekbare folies en netten waar bijvoorbeeld sinaasappelen in verpakt worden.

Met statiegeld op sigarettenfilters straatvervuiling tegen gaan

Duitse milieu-activisten willen dat er statiegeld komt op peuken, zodat die niet meer op straat worden gegooid. Het werkt bij flesjes, dus waarom niet bij sigaretten? In België werd dit plan eerder dit jaar ook voorgesteld. Sommige organisaties in Nederland zien het idee ook wel zitten.

Het onzichtbare afval: afgedankte apparaten

Veel Nederlanders hebben afgedankte apparaten thuis liggen die niet worden gerecycled en dat aantal groeit. Televisies, telefoons, computers en andere apparatuur worden sneller vervangen en de oude apparaten laten mensen vaak ergens in huis stof vangen.

Er wordt voor een "onzichtbare afvalberg" gewaarschuwd door de recyclingbranche. Zo stoppen mensen apparaten weg in lades, kasten en dozen in plaats van ze aanbieden voor hergebruik.