U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Inwoners Dronten ontvangen afvalpas met instructiebrief

Inwoners van gemeente Dronten hebben afgelopen week de nieuwe afvalpas voor het wegbrengen van afval ontvangen. De gemeente heeft elk huishouden hierbij een uitgebreide brief met uitleg en regels voor afvalscheiding gegeven. Met de afvalpas hebben huishoudens toegang tot de ondergrondse containers die in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn geplaatst. Ook verleent de pas toegang tot de milieustraat.

Diefstal milieustraat Terneuzen

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 1 uur ’s nachts een 26-jarige man uit Terneuzen aangehouden op de Hogendijk in Terneuzen. Hij had verschillende elektrische apparaten gestolen vanaf het terrein van de gemeentelijke milieustraat aan de Koegorsstraat. De politie heeft de man gearresteerd en na onderzoek bleek dat op het terrein nog twee gevulde tassen stonden die de man van plan was later op te halen. De man is overgebracht naar een politiecel voor nader onderzoek.

Open dag en officiële opening milieustraat Nieuwkoop

De nieuwe milieustraat van gemeente Nieuwkoop op bedrijventerrein Schoterhoek in Nieuwveen is al vanaf 2 januari geopend voor bezoekers, maar de officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 18 januari met daarvoor nog een open dag op zaterdag 13 januari.