Wethouder loopt met scholieren stage in kringloopwinkel Almere

Afgelopen woensdag 5 februari heeft wethouder Ineke Smidt een maatschappelijke stage gelopen, net zoals veel middelbare scholieren doen. De wethouder bezocht Kringloop Almere. In deze winkel liep ze samen met Julia en Melvin, beide derdejaars leerlingen van Groenhorst, de stage. De twee leerlingen helpen hier een weekje als vrijwilliger.

Werkervaring
Alex Rietveld van Stichting Kringloop Almere is erg blij met de extra hulpkrachten. “Melvin en Julia zijn de eerste scholieren die hier maatschappelijke stage lopen. Ik heb hen zoveel mogelijk kanten van het werk laten zien, want ik wil graag dat zij hier echt iets aan hebben. En dat ze het leuk hebben hier.”

Wethouder Ineke Smidt vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk, en Melvin en Julia knikken instemmend toe. Julia doet naast haar verplichte maatschappelijke stage in de kringloopwinkel ook uit eigen initiatief vrijwilligerswerk bij Jeugdland. “Ik hier de vitrinekast schoongemaakt, artikelen geprijsd en achter de kassa gestaan.”
Melvin vertelt dat hij het leuk vindt dat hij met de maatschappelijke stage werkervaring op doet. “Ik vind het heel leuk om Alex te helpen en ben met hem mee geweest om spullen op te halen.”