Verdachten brand kringloopwinkel Almere vrijgelaten

De twee verdachten die gearresteerd waren in verband met de brand in de kringloopwinkel De Kringloopfabriek in Almere zijn weer vrijgelaten.

Lopende zaak
De 15-jarige jongen heeft zich zaterdagmiddag, nog tijdens het blussen van de brand, op het politiebureau gemeld en zei dat hij mogelijk dader was van de brandstichting. Het blijkt dat hij vuurwerk heeft afgestoken naast brandbaar materiaal. De jongen is erg geschrokken van de gevolgen van zijn actie. Daarom heeft de officier van justitie hem vrijgelaten. Hij schat de kans klein dat de jongen in herhaling valt. Hij blijft nog wel verdachte in deze zaak. De tweede verdachte, de 23-jarige man die zichzelf maandag heeft gemeld op het politiebureau, is ook vrijgelaten. Zijn rol bij de brand wordt nog onderzocht.

Gevolgen
De brand in de kringloopwinkel heeft grote gevolgen voor ondernemers van bedrijven naast het terrein van de afgebrande winkel. De panden van kinderdagverblijf Precious Kids en drukkerij Papier en meer zijn zwaar beschadigd geraakt. Vooral voor de eigenaar van Precious Kids heeft de brand een enorme impact aangezien het bedrijfspand tevens de woning is van hem en zijn gezin.