'Tweedehands' doodskisten te koop bij kringloopwinkel Tegelen

Kringloopwinkel Emmaus Feniks in Tegelen verkoopt sinds deze week toch wel een erg bijzonder product. In de Noord-Limburgse kringloopwinkel zijn nu namelijk ook ‘tweedehands’ doodskisten verkrijgbaar.

Materialen hergebruiken
De doodskisten zijn gelukkig niet al eerder gebruikt om iemand in te begraven. Dit is namelijk wettelijk niet toegestaan. Maar de kringloopwinkel maakt ze van verschillende materialen uit tweedehands spullen en afvalmaterialen. Hierbij kunt u denken aan de planken uit oude bedden en pallets. Deze worden geschuurd, opgeknapt en op maat gezaagd om er vervolgens een kist van te maken. De medewerkers van Emmaus Feniks zijn enthousiast over dit initiatief. “Het is mooi dat we zo van afvalmaterialen iets nieuws kunnen maken”, laat één van hen weten. Ze kwamen op het idee om dit te gaan doen nadat een klant had gevraagd of hij een tweedehands doodskist kon kopen.

Hoewel de kisten goedkoop zijn, moet u ook hiervoor nog een aardig bedrag neertellen. De winkel vraagt 400 euro per doodskist. Met de opbrengsten worden verschillende goede doelen gesteund die mensen in nood helpen.