Textiel & Co Barendrecht verhuist en start textielinzameling

De kringloopwinkel Opnieuw & Co Barendrecht zal vanaf 1 november tijdelijk in een ander pand vestigen en gaat bovendien per die datum ook de textielinzameling doen in de gemeente Barendrecht.
De tijdelijke verhuizing is noodzakelijk omdat het huidige pand aan de Voordijk 273 niet meer voldoen aan de eisen. Dit pand moet ruimte maken voor nieuwbouw voor Peter Terlouw Tweewielers en voor de nieuwe kringloopwinkel van Opnieuw & Co. De nieuwbouw zal in de tweede helft van 2014 worden gerealiseerd. Tot die tijd verhuist Opnieuw & Co Barendrecht naar de tijdelijke locatie aan Bijdorp-West 30. Deze is daarbij een stuk groter en krijgt een gezellige indeling en uitstraling. Vanaf donderdag 1 november 2013 zijn klanten hier welkom voor het afgeven van herbruikbare goederen en om te komen kringloop-winkelen.
Opnieuw & Co Barendrecht gaat ook de textielinzameling verzorgen voor inwoners. Directeur van Opnieuw & Co, Marcel van Goch, zegt hier erg blij mee te zijn omdat dit veel lokale werkgelegenheid oplevert en bovendien goed is voor de hergebruik doelstellingen van de gemeente. Alle huidige kledingcontainers in Barendrecht worden eind oktober vervangen door nieuwe kledingcontainers van Opnieuw & Co.
De opdracht voor het inzamelen van textiel heeft Opnieuw &Co van de gemeente Barendrecht gekregen op voorwaarde dat er 5 mensen vanuit de bijstand een betaalde baan krijgen bij Opnieuw & Co. Die doelstelling heeft Opnieuw & Co inmiddels waar weten te maken.