Terre des Hommes Nijmegen verkoopt spullen van bekende Nederlanders

Bij de kringloopwinkel van Terre des Hommes in de wijk Hatert in Nijmegen is vanaf zaterdag 17 oktober een week lang een speciale vitrine ingericht. In deze vitrine staan spullen van bekende (oud-)inwoners van Nijmegen. Namen als Frank Boeijen, generaal Peter van Uhm, voormalig nachtburgemeester Doro Krol en oud-premier Dries van Agt zijn al naar de kringloop gekomen om mooie spullen te doneren. Deze speciale actie is opgezet ter ere van het vijfjarige bestaan van de winkel.

Bijzondere en unieke verkoopwaren
Zaterdag kan iedereen dus een kijkje komen nemen welke unieke spullen er te koop zijn. Onder andere een zeer bijzonere pop uit Japan van de oud-premier. “Het is een zeer dure, handbeschilderde pop waar in de Japanse cultuur heel veel betekenis aan wordt toegekend”, legt hij uit. Maar dit is niet alles wat de oud-premier heeft geschonken. Ook een porseleinen kom die hij heeft gekregen van de Amerikaanse president Bush tijdens een gastenverblijf. Maar de andere donateurs hebben prachtige dingen afgestaan die zeker de moeite waard zijn. Zo heeft Doro Krol een rek vol kleding geschonken, de generaal bracht een schilderij van een militaire divisie en Frank Boeijen doneerde gesigneerde cd’s en boeken.

De verkoop
Aanstaande zaterdag zal burgemeester Bruls de winkel om elf uur ’s morgens officieel openen waarna de feestelijk week zal beginnen. De opbrengst van de speciale verkoop gaat het een crisiscentrum in Cambodja voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld.