Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo bestaat tien jaar

De winkel van Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo (SKOT) bestaat aankomende 1 april alweer tien jaar. Daarom organiseren zij in april diverse feestelijke activiteiten. Op 1 april is er een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de stichting met hun partners en de leden van de Raad van Toezicht.

Kleine maar goedlopende organisatie
De stichting is opgericht door Nico Heikamp (directeur-bestuurder) met als doel mensen een werkplek te bieden voor sociale activering met daarbij het oog op recycling. In 2006 opende de winkel aan de Brinkstraat in Vries en groeide daarna uit tot een organisatie met 32 vrijwilligers. Dit lijkt al een aardig aantal, maar de oprichter wil dolgraag zijn personeelsbestand uitbreiden omdat wat extra helpende handen goed gebruikt kunnen worden!
De Raad van Toezicht is in 2009 opgericht om zich bezig te houden met zaken als beleid en jaarstukken. Zij ondersteuning Nico bij de uitvoering van zijn plannen, zoals het opzetten van een Repair Café en een koffiecorner in de winkel. In de toekomst wil hij misschien een samenwerking met scholen aangaan om zo ook leerlingen een kans te geven praktijkervaring op te doen in een kringloopwinkel.
De winkel wordt volledig draaiende gehouden door vrijwilligers met af en toe ondersteuning vanuit een fonds zoals het Oranjefonds of Vries.nu. Hierdoor heeft de stichting bijvoorbeeld eind vorige maand een nieuwe kassa kunnen aanschaffen. Verder worden alle inkomsten gebruikt voor de huur, het transport en de dagelijkse kopjes koffie.
Nico is blij met wat hij in tien jaar heeft weten op te bouwen en hoopt dat hij zijn werk samen met alle medewerkers nog lang kan voortzetten!