Stichting Kringloop Alphen helpt kinderen voedselbank

Stichting Kringloop Alphen uit Alphen aan den Rijn komt op voor mensen die bewust met hun geld om (moeten) gaan. Dit doel deelt de stichting met de Voedselbank en vanuit dit idee is er ook een nieuwe samenwerking is ontstaan. “Dat resulteerde eerder al in leuke gezamenlijke acties. Zo konden onze cliënten rond kerst al gratis een feestelijke outfit en kerstversieringen bij de kringloop uitzoeken. Nee, dat zijn geen eerste levensbehoeften, maar ze maken het leven net een beetje leuker en dat is ook belangrijk!” aldus René de Jong van de Voedselbank.

Kleding voor kinderen
Onlangs zijn medewerkers van Stichting Kringloop Alphen met de mensen van de Voedselbank om de tafel gaan zitten om een nieuwe actie op te zetten. De nieuwe actie is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Het gaat dan specifiek om die kinderen die uit hun kleding zijn gegroeid en waarvan de ouders geen geld genoeg hebben om nieuwe kleding van hun kind te kopen. Beide partijen zijn het erover eens dat kleding wel een eerste levensbehoefte is! Daarom roepen ze iedereen in Alphen en omstreken op om de kledingkast eens door te spitten. Alles wat je zelf toch niet meer draagt kun je bij een kringloopwinkel doneren voor deze kinderen.

Help mee!
Het inleveren van de kleding kan bij alle vestigingen van Stichting Kringloop Alphen. Het kan in één van de textielcontainers die door heel Alphen aan den Rijn verspreid staan of in een speciale kledingcontainer die aan de Energieweg 13, de hoofdvestiging van Stichting Kringloop Alphen, is geplaatst.
Hoe werkt dit? Doe alle kleding die u wilt doneren in een zak en zet daarop dat het voor de voedselbank bestemd is. Lever het in voor maandag 14 juli. De kringloop zal er dan voor zorgen dat het apart gehouden wordt voor de kledingmarkt voor de Voedselbank-cliënten. Over enige tijd organiseer de kringloopstichting namelijk een speciale kledingmarkt voor alle klanten van de Voedselbank. Hier kunnen de kinderen dan gratis een ‘nieuwe’ outfit uitzoeken.

Toekomstplannen
René de Jong laat weten dat er in de toekomst vaker van dit soort acties zullen komen: “De kringloop en Ons Winkeltje gaan nog wel even op deze voet verder! We denken er bijvoorbeeld aan om samen ook zoiets met speelgoed op te zetten, bijvoorbeeld met Sinterklaas. Dus hou de websites in de gaten om te zien waarvoor we hulp kunnen gebruiken! Namens alle kids alvast bedankt!”