SOEK Oegstgeest krijgt vaste locatie van gemeente voor kringloopwinkel

Het carp-gebouw in Oegstgeest zal vanaf begin de 2016 niet langer leegstaan. Er komt namelijk een kringloopwinkel van Stichting Oegstgeester Kringloop (SOEK) in het pand. Dit heeft het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente besloten. En alsof de stichting hiermee nog niet blij genoeg was, heeft de gemeente ook besloten om SOEK twee jaar lang gratis gebruik te laten maken van het pand.

Van pop-up naar vaste locatie
SOEK bestaat nu ongeveer twee jaar en is bekend door het organiseren van zogeheten pop-up kringloopwinkels. Dit zijn tijdelijke kringloopwinkels die steeds van locatie wisselen. Met dit aanbod van de gemeente kan zoek nu ook een vast winkel aan haar klanten aanbieden.

Samenwerking
SOEK zamelt elektrische apparaten in op de milieustraat van gemeente Oegstgeest en dit zal ook komend jaar gewoon zo blijven. SOEK zal samenwerken met Stichting Het Warenhuis uit Leiden. Zo kan er voldoende werkgelegenheid worden geboden aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en Het Warenhuis zal ook tijdelijk de grotere goederen zoals meubels voor SOEK in ontvangst nemen. SOEK en Het Warenhuis hebben al eerder bewezen goede samenwerkingspartners te zijn tijdens de inzamelingsactie van kleding voor de vluchtelingen die tijdelijk in Oegstgeest verblijven

Ondersteuning
De provincie heeft voor SOEK een aantal acties opgezet om de opening op 1 januari 2016 mogelijk te maken. Zo is er een goedkeuringsprocedure in gang gezet, de huurovereenkomst zal worden opgemaakt en de beschikbare anti-kraakwoningen die nu het gebouw zitten zullen zo snel mogelijk worden opgeheven. Zo kan het pand leeg aan SOEK worden afgeleverd en kunnen zij direct een goede start maken. SOEK is erg vereerd door de inspanningen van zowel gemeente als de provincie. Zij ziet dit als een dankbetoon voor het vrijwilligerswerk wat zij in Oegstgeest verrichten.

Zelf helpen als vrijwilliger?
Het plan is dat de vaste winkel van SOEK drie dagen in de week geopend zal zijn. Maar hiervoor moeten er de komende maanden nog wel extra vrijwilligers worden gezocht die in de winkel willen komen werken. De werkzaamheden die u als vrijwilliger kunt doen zijn: Helpen bij verkoop, prijzen, etaleren, de voorraad inventariseren, werken bij de transportservice van goederen, opknappen en inrichten van de winkel of technische werkzaamheden verrichten. Voor ieder wat wils dus, en wilt u op een andere manier helpen dan is dat natuurlijk ook mogelijk! U kunt een mail sturen naar soekoegstgeest@gmail.com , u aanmelden via de website van kringloop Oegstgeest of bellen met de voorzitter van SOEK, Rob Bergers.