Samenwerking Kringloopwinkel Son en gemeente Son en Breugel

Kringloopwinkel Son en het bedrijf Franken Service, gaan vanaf aankomend jaar officieel meewerken met de gemeente Son en Breugel bij het ophalen van nog gebruikte goederen die nog herbruikbaar zijn. Dit kan na afspraak aan huis zijn, maar ook op de milieustraat in een speciale container van de kringloopwinkel. Dat hebben de gemeente en eigenaar van de winkel, Joost Franken, afgesproken.

Nieuw afvalbeleid
Deze afspraak is een onderdeel van het nieuwe afvalbeleid waarbij het doel is om 95 procent van het afval te scheiden en te recyclen. Tot nu toe had de gemeente geen officiƫle inzameling van grote herbruikbare goederen. Franken Service, gespecialiseerd in het leegruimen van panden, en Kringloopwinkel Son gaan dit nu verzorgen.
Het recyclebedrijf en de gemeente onderhandelen nog over het ophalen van kapotte spullen tegelijk met herbruikbare goederen. Op termijn willen Franken en de gemeente mogelijk ook spullen die kapot zijn gaan repareren. Bij het bedrijf werken twintig mensen van wie er acht met behoud van uitkering.