Rotacycling voor het goede doel

Deze week hebben leden van de Rotaryclub Medemblik hebben hun eerste lading ingezamelde ICT/audioapparatuur ingeleverd bij een erkend en mens- en milieuvriendelijk recycling bedrijf. Ze doen dus ook mee aan recycling of zoals ze het zelf noemen doet de Rotary doet aan 'Rotacycling'.

Ontwikkelingshulp
Rotaryclub Medemblik had twee intenties om de inzameling volgens het Rotacycling idee op te zetten. Ten eerste levert alle overbodige ICT en audioapparatuur na inlevering geld op voor de kleinschalige ontwikkelingsprojecten van de Rotary in Afrika. En ten tweede wordt met de verantwoorde recycling voorkomen dat de apparatuur ergens in de wereld terecht zal komen waar het op milieuonvriendelijke manier zal worden verwerkt op mensonterende situaties.
Rotary Medemblik is van mening dat er te vaak honderden containers met oude overbodige ICT apparatuur verscheept naar derde wereld landen onder het valse voorwendsel om te worden hergebruikt. Maar daar aangekomen worden de apparaten onder beroerde en gevaarlijke omstandigheden uit elkaar gehaald voor hergebruik van grondstoffen.

Samen bereik je meer
Met die gedachte in het achterhoofd is Rotary Medemblik oude en/of overbodige ICT en audio apparatuur gaan inzamelen. In heel West-Friesland en de Wieringermeer: "Van Enkhuizen tot Alkmaar".
De Rotary-leden hebben zijn na hun eerste bijdrage Rotacycling enthousiast geworden en willen mensen stimuleren mee te doen. Wie overbodig spul heeft staan voor afval en hergebruik, kan de Rotary-leden inschakelen. Het gaat om computerkasten (desktops), laptops en tablets, mobiele telefoons en adapters, elektradraad, (computer-)stekkers, printers (zonder inktpatroon of toners), toetsenborden, muizen, radio's, versterkers, cassettespelers, cd-spelers, maar géén monitoren.

"Stuur een mail naar rotarecycling@rotarymedemblik.nl en u wordt ervan verlost, en u draagt uw steentje bij aan het goede doel."