Restore Kringloop verkoopt opgeknapte fietsen

EDE - Restore Kringloop knapt sinds kort fietsen op die daarna te koop zijn in de winkel aan de Zandlaan. De op te knappen fietsen worden door de gemeente Ede aangeleverd, waarbij het om zogeheten zwerffietsen gaat. Deze zijn onbeheerd op straat achtergelaten en de oorspronkelijke eigenaar ervan is niet te achterhalen.

In de werkplaats aan de Verlengde Blokkenweg worden deze fietsen nagekeken en gerepareerd door mensen die actief zijn via een leer-werktraject. Restore Kringloop zet hiermee het project Re-bike voor, dat onderdeel vormde van stichting Voorwerk. Door opheffing van deze stichting is voor Rebike een goed onderkomen gevonden bij Restore Kringloop.

Op donderdag 31 januari opent de fietsenwerkplaats de deuren voor belangstellenden. Van 14.00-18.00 uur zijn er diverse demonstraties en vertellen medewerkers van alles over hun werk. De werkplaats is gevestigd aan de Verlengde Blokkenweg 10 te Ede. Bij de Restore kringloopwinkel aan de Zandlaan zijn deze deskundig gemaakte fietsen te koop.