Repair Café in Alphen aan den Rijn

Vaak zit je met spullen die je eigenlijk weg wilt doen zoals een stofzuiger die het niet meer doet, een fiets waarvan het wiel aanloopt of een trui met mottengaatjes erin. Maar moet je deze spullen dan zomaar weggooien? Dat hoeft zeker niet!
Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn organiseert op donderdag 30 januari het allereerste Repair Café in Alphen aan den Rijn.

Neem uw kapotte spullen mee
Stichting Kringloop Alphen zet op donderdag 30 januari alles in het teken van hergebruik en recycling. Tussen 10.00uur en 12.00uur wordt u verwelkomd door enthousiaste, handige vrijwilligers. Deze zullen u adviseren op het gebied van elektra, kleding, klokken en fietsen en dergelijke. Het is de bedoeling dat u zelf u kapotte spullen meebrengt naar het Repair Café om daar zelf aan de slag te gaan met het repareren. Gereedschap en de benodigde materialen worden gratis ter beschikking gesteld. Lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, klokken... alles wat kapot is of niet meer werkt is welkom en komt in aanmerking voor een langere levensduur.

Reparaties
Een Alphens Repair Café is dringend nodig vindt Maria van Doornik, directeur van Stichting Kringloop Alphen. "Door met de steun van Stichting Repair Café ons eigen café te beginnen, willen we vooral laten zien dat weggooien niet altijd nodig is. Aan de ene kant kunnen mensen langer plezier hebben van producten die na een eenvoudige ingreep weer prima bruikbaar zijn, aan de andere kant dragen we zo bij tot het verkleinen van de afvalberg."

Bezoekers van het Repair Café kunnen zich aanmelden bij de kassa. Daar zult u een inschrijfformulier ontvangen waarop u de gegevens van het meegebrachte voorwerp invult. Bij inlevering van het formulier ontvangt u een volgnummer. De reparaties zullen zich echter wel beperken tot eenvoudige klusjes. Dit is om te garanderen dat iedereen die zich meldt ook daadwerkelijk geholpen zal worden.

Meehelpen
Wanneer blijkt dat het Rapair Café in Alphen aan den Rijn een succes is zal het in de toekomst elke laatste donderdag van de maand gehouden worden. Om dat te realiseren zijn handige en enthousiaste vrijwilligers van harte welkom. Iedereen die interesse heeft om anderen te helpen met reparaties, kan zich tijdens het Repair Café melden of mailen naar info@kringloopalphen.nl.