Oranje Fonds draagt financiëel bij aan kringloopwinkel in Overvecht

Emmaus Domstad heeft een bijdrage van €25.000,- gekregen van het Oranje Fonds. Dit bedrag is bedoeld voor de bouw van de nieuwe kringloopwinkel in Overvecht.

Sinds 2001 dient de Emmaus Retourshop aan de Gloriantdreef 403 in Overvecht als breng­punt voor hergebruikgoederen. In de komende maanden zal dit brengpunt echter worden omgetoverd tot een echte kringloopwinkel waar goederen verkocht worden. De naam van de nieuwe winkel zal Emmaus Overvecht worden, gelijk de wijk waarin de winkel gevestigd is.

Vele voordelen
Emmaus Overvecht zal extra werk(ervarings)plaatsen bieden, voornamelijk voor wijkbewoners. Ook maakt de nieuwe winkel maakt meer hergebruik van goederen en grondstoffen mogelijk. Emmaus Overvecht wil ook bijdragen aan de bestrijding van armoede, door goede spullen voor een lage prijs te verkopen.
Ook vergroot Emmaus Overvecht de sociale cohesie en de leefbaarheid en vei­ligheid in de wijk. Op de locatie zijn nu donkere, overdekte parkeerplaatsen, maar deze zullen ­bij de winkel worden getrokken. Ook zal aandacht worden besteed aan de uitstraling van de buitenruimte rondom de winkel. Emmaus Overvecht wil ook een ontmoetingsplek worden voor de wijkbewoners.

Het Oranje Fonds
Ronald van der Giessen is directeur Oranje Fonds verteld waarom ze deze financiële bijdragen willen leveren aan de kringloopwinkel: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Het doel van het Oranje Fonds is om sociale initiatieven te steunen met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar gaf de stichting wel € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen elkaar ontmoeten of worden ze geholpen bij het vinden van een nieuwe plaats in de samenleving.