Opening Repair Café bij kringloopwinkel Het GOED in Roermond

Op zaterdag 26 oktober om 12:00 uur is de feestelijke opening van het Repair Café Roermond. Deze opening wordt verricht door wethouder IJff van de gemeente Roermond. Vanaf 26 oktober is er elke laatste zaterdag van de maand een Repair Café bij Het GOED Roermond, met uitzondering van december 2013. In kringloopwinkel Het Goed aan de Mijnheerkensweg 31a, tegenover de papierfabriek, zijn van 12.00 tot 16.00 uur reparateurs aanwezig zoals elektriciens, naaisters en een fietsenmaker.
Deze start valt samen met de eerste verjaardag van kringloopwinkel Het GOED. Naast de start van het Repair Café vinden op deze dag nog verschillende andere feestelijke activiteiten plaats.

Wat is een Repair Café?
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Er zijn reparateurs aanwezig en geschikt gereedschap en materiaal om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers nemen van thuis hun kapotte spullen mee naar het Repair Café waar ze samen met de deskundigen aan de slag gaan om het te repareren. Zo valt er altijd wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee en kijkt mee, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Wat kan er gerepareerd worden?
Alles wat het niet meer doet, maakt kans op een geslaagde reparatie, bijvoorbeeld een kapot broodrooster, een fiets waarvan het wiel aanloopt of een broek met een kapotte rits. Reparaties zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Repareren is milieuvriendelijk
Deze dag wordt mede georganiseerd door stichting Repair Café, Transitie Roermond en klussendienst De Spijker Op z’n Kop. De drie organisaties wijzen erop dat hergebruik geld en kostbare grondstoffen bespaart en bijdraagt aan de beperking van de CO²-uitstoot. Daarnaast willen ze met het Repair Café laten zien dat repareren best leuk en vaak heel gemakkelijk is.

Feestelijke activiteiten
Op zaterdag 26 oktober zijn er gratis hapjes uit de tuin van ‘Vergeten Groenten’ en heerlijke speciaalbieren van brouwerij de Natte Gijt. Het GOED zorgt voor gratis koffie, thee en fris en voor de kinderen is er een springkussen en een suikerspin. Klanten hoeven op 26 oktober geen bezorgkosten te betalen bij bezorging van meubels binnen de regio Roermond.

Kringloopwinkel Het GOED
Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij 23 kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het GOED zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen. Jaarlijks bezoeken ruim 2 miljoen mensen de winkels van Het GOED.


Klussendienst ‘De Spijker op z’n Kop’ is onderdeel van Riagg Zuid en al twee jaar actief in de regio Midden-Limburg en helpt mensen, die dit zelf niet meer voor elkaar kunnen krijgen, met klussen in en rond het huis.

Transitie Roermond
Transitie Roermond (onderdeel van het wereldwijde Transition Town netwerk) is een groep mensen die zelf aan de slag gaan om zich voor te bereiden op een toekomst met minder olie en een veranderend klimaat. Door hun wonen, werken en leven minder olieafhankelijk te maken en meer duurzaam, werken de mensen in Transition Town aan het versterken van de lokale economie, het verlagen van de dagelijkse kosten en het verminderen van hun consumptie zodat deze weer binnen de natuurlijke grenzen van de aarde valt.