Opening Kringloop Hurdegaryp

Kringloop Hurdegaryp opende zaterdag haar winkel in het gebouw waar jarenlang Buurthuis De Wissel was gehuisvest. Deze kringloopwinkel is opgezet door Andre Kaspers samen met vele vrijwilligers. Als motto heeft de winkel 'Door het dorp, voor het dorp'. Een deel van de opbrengst zal uiteindelijk opnieuw gebruikt worden ten bate van het dorp, zoals financiële steun van verenigingen en andere organisaties. Tijdens de openingsdag was het erg druk in de winkel.

Grote verbouwing
Al bijna sinds de sluiting van Buurthuis De Wissel is Kaspers samen met de vrijwilligers bijna 24 uur per dag bezig geweest om het gebouw in te richten als kringloopwinkel. De diverse zalen in het gebouw zijn mooi ingericht, zo is een lokaal omgetoverd tot een ‘Engelse’ bibliotheek. Een andere zaal is een kledingstore geworden en de voormalige peuterzaal is een ruimte waar allerlei kleine hebbedingetjes verkocht zullen worden. Ook de ruimte waar van alles op het gebied van elektronica staat is erg mooi geworden. Deze ruimte, die vroeger de speel-o-theek was, is ook voorzien van een bar waar de bezoekers een kopje koffie, thee of frisdrank kunnen halen. De ruimtes op de verdieping zijn nog niet in gebruik, de grote zaal boven is nu (nog) een opslagruimte waar nog heel veel spulletjes staan die nog gecontroleerd moeten worden. Kleding, speelgoed, maar zeker alle elektronische apparatuur wordt eerst goed bekeken en getest voordat het verkocht kan worden.

Al ruime tijd voor de officiële opening wist een flink aantal Hurdegarypers de winkel al te vinden. Nog niet om er iets te kopen maar juist om spulletjes te brengen (of te laten ophalen).
Voor zeer voordelige prijzen zijn de artikelen te koop en natuurlijk gaat de kassa dan ook regelmatig rinkelen. Uiteraard moeten de onkosten ervan betaald worden, maar de heer Kaspers belooft dat ook de gemeente zelf van de winkel zal gaan profiteren.