Opening Kringloop Bakkum

Bakkum heeft wee een nieuwe kringloopwinkel sinds afgelopen weekend. Voormalig marktkraamhouders Bernito en Patricia durfden het aan om in het voormalige supermarktpand aan de Bakkummerstraat 101 een kringloopzaak te starten. Die nieuwe kringloop heet Oud&nieuw. Burgemeester Toon Mans heeft de winkel zaterdagmorgen geopend.

Hard gewerkt
Bernito (43) en Patricia (47) hebben twee maanden van 's morgens vroeg tot 's avonds laat keihard gewerkt om de schappen van hun kersverse kringloopwinkel aan de Bakkummerstraat vol te krijgen. Dat was niet helemaal nieuw voor ze, zoals Patricia vertelt: "Wij hebben altijd samen op markten en braderie├źn gestaan en daarvoor veel spullen ingekocht maar ook overgehouden. Ons assortiment varieert van boeken, cd's, ansichtkaarten, cosmetica en meubels tot keukenspullen, tuinscharen, hondenriemen en babykleding etc."
Volgens Bernito is er absoluut geen sprake van concurrentie met de winkel van Muttathara en heeft Oud&nieuw een heel ander concept: "In de eerste plaats zijn wij vijf dagen per week open en daarnaast verkopen we niet alleen oude maar ook nieuwe artikelen. Ook doneren wij aan drie goede doelen. Dat zijn 'Wensjes van kleine mensjes', een organisatie die kinderen voorziet van kleding of speelgoed als de ouders dat niet kunnen betalen. Ook helpen zij zwangere vrouwen die geen geld hebben voor de babyuitzet en ondersteunen ze ernstig zieke kinderen. De andere instanties zijn de Dierenbescherming en het Wereld Natuurfonds."

Vrijwilligers gezocht
Het is vanzelfsprekend dat een kringloopzaak naast voldoende ruimte in de winkel ook veel opslagruimte nodig heeft een goed lopende zaak te kunnen onderhouden. Patricia: "We hebben de beschikking over een opslag in de buurt, maar een tweede ruimte zou beslist niet overbodig zijn. In ieder geval kunnen de mensen hun spullen altijd inbrengen om ze een tweede kans te geven. Ik wil ook nog even zeggen dat wij meubels etc. tegen een kleine vergoeding thuis bezorgen."
Zodra de winkel open kunnen Bernito en Patricia rekenen op enige vrijwilligers die een handje in de zaak zullen helpen. Het stel waardeert dit zeer en ook nieuwe belangstellenden, die een paar uurtjes willen bijspringen, zijn van harte welkom!

Voor meer informatie over de nieuwe kringloopwinkel kan men bellen met 06-81986000 of mailen naar kringloopoudennieuw@gmail.com.