Opening De Speelgoedbank in Gorredijk

Zaterdag 6 september om 11.00 uur wordt de Speelgoedbank Opsterland aan de Werf 9 in Gorredijk officieel geopend door Wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland. Dit is een nieuw initiatief om het hergebruik van speelgoed te stimuleren. Op de dag van de opening zal de Speelgoedbank open zijn tot 14.00 uur om speelgoed in te zamelen.

Recycling van speelgoed
De stichting Speelgoedbank bestaat sinds januari dit jaar. De stichting heeft als doel speelgoed wat door kinderen niet meer gebruikt wordt in te zamelen, in plaats van weg te gooien. Vervolgens wordt dit speelgoed doorgegeven aan gezinnen met weinig inkomen. De nadruk ligt op recycling. Iedereen die speelgoed afgeeft kan er zeker van zijn dat het een goede en vooral dankbare bestemming krijgt.
De Speelgoedbank vindt dat elk kind recht heeft op speelgoed en kinderboeken en wil door hergebruik zorgen dat ook kinderen van ouders die weinig geld hebben kunnen spelen en lezen.
De Speelgoedbank zal iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn om speelgoed en kinderboeken in te leveren.

Speelgoed uitzoeken
Twee keer per jaar, voor de zomervakantie en rond Sinterklaas, is de Speelgoedbank open voor de gezinnen en kinderen die speelgoed mogen uitzoeken. Niet iedereen kan zomaar speelgoed ophalen. De gezinnen die gebruik willen maken van de Speelgoedbank dienen een brief te laten zien waarin een doorverwijzing staat van een van de volgende instanties; Voedselbank, Centrum voor Jeugd en Gezin, Gemeente Opsterland of Leergeld.