'O dierbaar België’-dag bij Kringloop Televil Halle

Vandaag, 19 juli, is het de speciale 'O dierbaar België’-dag bij kringloopwinkel Televil in Halle. Een deel van de kringloopwinkel is helemaal omgevormd tot een Belgische hoek waar enkel typisch Belgische spullen worden verkocht.

Hebbedingetjes
Koekjesdozen met portretten van de koninklijke familie, oude Belgische vlaggen, legeruniformen, beeldjes van manneke pis.... Van alles is er te vinden op deze speciale dag.
"We kregen oude legeruniformen binnen, oude handgemaakte Belgische vlaggen, een ruime collectie van Belpop-muziek, boeken over de geschiedenis van België, Belgische stripverhalen en noem maar op", vertelt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van Televil. "Televil blijft een kringloopwinkel, dus gelden er democratische prijzen. Voor een prikje kan je al een Belgisch hebbedingetje mee naar huis nemen."

De winkelketen heeft al eerder 'O dierbaar België’-dagen georganiseerd. "We wisselen af met de verschillende vestingen. De vorige keren waren telkens een succes. We verwachten naast de gewone nieuwsgierigen ook wel wat verzamelaars. Er is een Belgische hype dankzij het WK voetbal. We hopen hiervan de vruchten te plukken." aldus De Roo.