Nieuwe Restore kringloopwinkel opent in Ede

De vernieuwde Restore Kringloopwinkel aan de Hoefweg/hoek Zandlaan (voorheen Zandlaan 22c) opent op zaterdag 23 november om 09.00 uur haar deuren voor winkelend publiek.
In de afgelopen maanden is met hard gewerkt aan de heropbouw van de winkel. Deze was op 10 maart volledig verwoest raakte na brand bij de buren.

Abe Stienstra, manager Restore Kringloop: ,,Ik kan me de nacht nog goed herinneren dat ik werd opgebeld met de mededeling dat de winkel in Ede in lichterlaaien stond. Dat was flink schrikken. Maar, het is nu tijd om vooruit te kijken. Ik ben erg trots op de nieuwe winkel, zeker ook omdat we met ons nieuwe pand duidelijk meer te bieden hebben dan voorheen. De winkel is niet alleen mooier en groter geworden (gedeelte Boxem Keukens is toegevoegd), ook is de omgeving waarin onze winkel staat flink veranderd.'

Vernieuwingen
Uniek in de nieuwe winkel is de samenwerking met verschillende partijen waaronder 's Heeren Loo. Cliƫnten van deze zorginstelling zullen in de vernieuwde winkel een koffiecorner onder de naam 'Echt' gaan beginnen. Ook nieuw is dat de winkel in Ede vanaf de heropening langer open zal zijn. Op werkdagen is de winkel voortaan geopend tot zes uur in plaats van vijf uur. Dit geldt hetzelfde voor vestiging Barneveld.

De eerste verkoopdag van de winkel in Ede op zaterdag 23 november kan natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Onder het motto 'O, kom er eens kijken' vinden er deze dag allerlei activiteiten plaats. Zo komt een sneldichter wonderen doen met zijn pen, kunnen klanten spullen op waarde laten taxeren tijdens Leuk of Meuk? en vindt er een veiling plaats. Daarnaast showen leerlingen van de school CSG Het Streek Restorekleding tijdens een modeshow op een echte catwalk, kunnen klanten Sinterklaas helpen door gratis cadeaus weg te geven en wordt een kleurwedstrijd georganiseerd voor de kleinsten onder ons. Dit alles onder het genot van een kopje koffie uit koffiecorner, helemaal gratis!

Abe Stienstra: ,,Onze winkel bevindt zich nu in het hart van de Food Valley, op de Kennis Campus Ede. Een goed bereikbare plek, waar groen en duurzaamheid centraal staat. Dat past uitstekend bij ons uitgangspunt als Restore Kringloop, namelijk het stimuleren van hergebruik door gebruikte goederen in te zamelen, te sorteren en te verkopen. U bent van harte welkom in onze nieuwe winkel."