Nieuwe kringloopwinkel van Goed&Gebruikt in Goes

Kringloopwinkel Goed & Gebruikt opent vrijdag 30 mei haar nieuwe winkel aan de Gebr. Spykerstraat in Goes. De kringloopwinkel is een initiatief van dertien samenwerkende Zendingscommissies van Gereformeerde Gemeenten in Noord- en Zuid-Beveland, als alternatieve inzamelingsbron voor fondsenwerving. Eerder verliep dit via inzameling van oud papier.

Goede ervaringen
Zendingscommissies richten zich al vele jaren op deze manier van inzameling, maar de opbrengsten staan onder druk. In Middelburg daarom twee jaar geleden al de Kringloopwinkel Ramsjburg geopend, en deze loopt inmiddels zeer goed.
Ook voor mensen uit de Bevelanden biedt deze nieuwe Kringloopwinkel een mogelijkheid om gebruikte spullen in te leveren of juist nieuwe tweedehands spullen aan te schaffen. "We willen een opgeruimde winkel met schone spullen en een constant prijsniveau", verteld Jacco Fierloos, lid van de plaatselijke zendingscommissie in Goes.

Wereldwijd
Het geld wat de kringloopwinkel, die wordt gerund door vrijwilligers, zal gaan opbrengen gaat naar de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) uit Woerden. Dit geld wordt ingezet om zendingswerkers vanuit Nederland over de hele wereld uit te zenden. Op deze locaties ondersteunen zij dan de lokale bevolking met voedsel, kleding en onderwijs.

Officiële opening
De nieuwe winkellocatie van Goed & Gebruikt heeft een ruimte van 600 vierkante meter en zal o.a. meubelen, huisraad, elektronische en elektrische apparaten, glaswerk, serviezen, boeken, cd's, lp's, speelgoed en lampen gaan verkopen. Voor ieder wat wils dus!
De officiële opening is vrijdag om 11.00 uur en zal verricht worden door SGP-CU-wethouder André van der Reest. Vanaf 10.00 uur is de winkel echter al open voor bezoekers en ook zaterdag is het de hele dag open dag.