Nieuwe kringloopwinkel in Remkum

Op 18 augustus wordt de nieuwe Renkumse kringloopwinkel Jan Splinter om 17.00 feestelijk geopend. De winkel is gevestigd in hal A2 aan de Europalaan 98. Dit wordt officieel gedaan door mevrouw H.J. van den Berg-van Zijl, zij is wethouder zorg en welzijn van de gemeente Renkum. Vanaf dinsdag 19 augustus kunt u er terecht om echt te winkelen. De winkel zal van dinsdag t/m zaterdag geopend zijn.

De kringloopwinkel is opgericht door Stichting JS, gelijknamig naar de winkel. Deze stichting wil door het een positieve bijdrage te leveren aan het milieu door de verkoop van tweedehands producten te faciliteren en zelf te verkopen. Hun motto luidt daarom: 2e hands is het slimme alternatief voor nieuwkoop! Ook wil de stichting werkgelegenheid creƫren voor mensen uit W.W. of bijstand.

Heeft u spullen over na een verbouwing die anders maar in de schuur verdwijnen? Of liggen er nog mooie dingen op zolder die u eigenlijk niet meer wilt hebben? De stichting moedigt mensen aan deze niet in de container te gooien. Breng de spullen naar Jan Splinter, want weggooien is zonde!
Zo helpt u de winkel het assortiment uitbreiden en u maakt een ander die uw spullen kan kopen weer blij. Kleding kunt u niet naar de winkel van Jan Splinter brengen. Hiervoor is de kledingshop van de Ursulaschool die ook in de Europalaan is gevestigd.