Nieuwe kringloopwinkel Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester Jan Heijkoop heeft onlangs kringloopwinkel De Nieuwe Hoop aan de Nijverheidsweg 46 in Hendrik-Ido-Ambacht geopend door een kristallen vaas te veilen. De Kringloopwinkel is gevestigt in hetzelfde pand als Leerwerkbedrijf Ambachtse Bedrijven.

Geen concurrentie
De geveilde vaas is verkocht aan collegakringloopbedrijf Opnieuw & Co. Voorzitter van Stichting De Nieuwe Hoop, Jan-Anne Slot, wil graag dat de samenwerking met de andere kringloopwinkels in de regio goed is.
Naast Opnieuw & Co. in Zwijndrecht zijn er in Hendrik-Ido-Ambacht maar liefst vier andere kringloopwinkels. In de omgeving is het bekend dat er zoveel kringloopwinkels in deze gemeenten zijn te vinden. Veel mensen komen graag even snuffelen in de verschillende winkels. Voor Jan-Anne Slot zijn de andere winkels geen concurrenten, maar collega’s. “We helpen elkaar en sturen mensen naar elkaar door. We verkopen immers allemaal unieke stukken. Vinden klanten waar ze naar op zoek zijn niet bij ons, dan misschien wel bij een van onze collega’s.”

Samenwerking
De nieuwe kringloopwinkel van Stichting De Nieuwe Hoop is zeer groot. Verdeeld over twee verdiepingen heeft het maar liefst 1.500 vierkante meter oppervlakte waar kleding, speelgoed en huisraad wordt verkocht.
De Nieuwe Hoop steunt met de winkel zo’n 13 goede doelen in Ambacht en het buitenland met geld en goederen. De kringloopwinkel werkt nauw samen met het in hetzelfde pand gevestigde Leerwerkbedrijf Ambachtse Bedrijven. Beide bedrijven hebben een christelijke achtergrond en helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.