Nieuwe kringloopwinkel in Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester Jan Heijkoop heeft 10 september de nieuwe kringloopwinkel 'Nieuwe Hoop' aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht op een bijzondere manier geopend. Dit deed hij namelijk door een kristallen vaas te veilen. De vaas heeft 150 euro opgeleverd.

Werkvoorziening
De organisatie achter de kringloopwinkel bestaat uit Stichting De Hoop (ggz-instelling), Ambachtse Bedrijven en stichting Nieuwe Hoop. Na de opening gaf de voorzitter van de winkel, Jan Anne Sloot, een korte toespraak voor de bezoekers. Een voormalig cliƫnt van 'De Hoop' vertelde zijn levensverhaal. Daarnaast konden alle aanwezigen tijdens de opening een rondleiding krijgen. Het winkelpand is gevestigd in het gebouw van Ambachtse Bedrijven, waar meer dan 120 'kwetsbare' mensen werken uit de hulpverlening. Deze mensen werken op de projecten Hout, Metaal, Bakkerij, Crea, Inpak, Tuinonderhoud, Fietsreparatie, Kopieerservice en nu dus ook in de nieuwe kringloopwinkel.

Meer dan een winkel
"Kringloopwinkel Nieuwe Hoop is niet alleen een winkel waar wij tweedehands spullen verkopen. Het is onze wens de winkel een plaats van ontmoeting en verbinding te laten zijn", verteld voorzitter Jan Anne Slot. "Wij zoeken naar een verbinding tussen gezonde mensen en mensen met lichamelijke, psychische of verstandelijke problemen. Met de kringloopwinkel steunen we dertien goede doelen, waarvan tien in de Drechtsteden. Ook bieden we gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank aan om twee maal een compleet nieuw outfit aan te schaffen", vervolgt hij.