Nieuwe kringloopwinkel in Halsteren

Jan Natterman is initiatiefnemer van de nieuwe winkel Kringloop Halsteren. De winkel is opgezet om mensen goedkope spullen aan te bieden en met de opbrengst daarvan goede doelen te steunen. De omgeving heeft al enthousiast gereageerd op de komst van deze nieuwe kringloopwinkel. .“De mensen hebben dit nodig”, zegt Natterman zelf.

Goede doelen steunen
De winkel bevind zich in een enorm bedrijfspand aan de Industrieweg 18 in Halsteren. In de pand is het recyclebedrijf van Natterman gevestigd. Doordat hij bij de recycle activiteiten van elektrische apparaten regelmatig nog bruikbare spullen tegenkomt, is Natterman op het idee voor Kringloop Halsteren gekomen.
“Alles is zo duur tegenwoordig. Dan liever voor een klein prijsje de spullen wegdoen. Ouderen, mensen met een kleine beurs of uitkering kunnen dan ook iets leuks kopen”, is de motivatie van Natterman. “Met de opbrengst steunen we goede verschillende doelen. De meer bekende doelen zijn KWF Kankerbestrijding en het Wereldnatuurfonds maar daarnaast steunen we ook Stichting Kinderarmoede. Sommige kinderen gaan zonder ontbijtje naar school, dat moet in Nederland niet kunnen!”

Vrijwilligers
Kringloop Halsteren heeft een enorme ruimte tot haar beschikking. Samen met vier vrijwilligers heeft Natterman de winkel netjes en overzichtelijk op thema ingericht. In de winkel wordt een grote diversiteit aan spullen aangeboden. “Ik ben enorm blij met de hulp van de vrijwilligers! Ze doen echt heel erg hun best. We lopen alles na, geven het een sopje en proberen alles overzichtelijk te houden. Eigenlijk hebben we nu al te weinig ruimte, daarom willen we de bovenverdieping binnenkort met losse meubels en bedden gaan inrichten”, aldus Natterman.

Zowel voor het recycle bedrijf als voor Kringloop Halsteren is Natterman op zoek naar spullen. Voor de winkel worden ook nog meer vrijwilligers gezocht.