Nieuw pand Kringloop Zuid Maastricht

Het nieuwe pand van Kringloop Zuid aan de Watermolen in Maastricht wordt 5 september feestelijk geopend door burgemeester Onno Hoes Het is niet zomaar een winkelpand. Het is een speciaal ontworpen energiearm gebouw dat grotendeels bestaat uit tweedehands bouwmaterialen. Ook de inrichting is volledig gedaan met 2e-hands spullen. Architect Jeroen Bergsma heeft de locatie gemarkeerd aan de hand van een oude windmolenwiek als herkenningspunt.

Alternatief warenhuis
Kringloop Zuid is een goedlopend bedrijf wat het hergebruik van tweedehands goederen stimuleert. "Een alternatief warenhuis met goede spullen tegen schappelijke prijzen. Een winkel voor mensen met een kleine beurs, maar ook voor mensen op zoek naar iets bijzonders.” aldus een medewerker van de winkel. Het bedrijf heeft een vestiging in Maastricht en Valkenburg.

Inbreng en verkoop
De kringloopwinkel ontvangt jaarlijks 1800 ton aan spullen, binnengebracht door bewoners uit de omgeving. Dit is een gevarieerd aanbod van meubels, lampen, curiosa, huishoudelijke apparatuur, kleding, woonaccessoires, boeken, speelgoed, schilderijen en fietsen.
Iedere week bezoeken bijna 1700 betalende klanten Kringloop Zuid. De winst die de winkel maakt met deze verkoop wordt geïnvesteerd in projecten voor werkgelegenheid voor mensen met ‘een grote afstand tot de arbeidsmarkt’.