Meubelzaak Endura Seats Kaatsheuvel wordt kringloopwinkel

De meubelzaak Endura Seats in Kaatsheuvel zal binnenkort worden getransformeerd naar een kringloopwinkel én 50-plus winkel. Het bedrijf verwacht op deze manier meer klanten te kunnen trekken. Endura Seats heeft net een financieel lastige periode achter de rug.

Tegenslagen en nieuwe ontwikkelingen
Enkele jaren geleden kwam de meubelzaak al in het nieuws vanwege een geschil met de gemeente. De gemeente had namelijk de Capelseweg, waaraan Endura Seats gevestigd is, afgesloten omdat het opnieuw geasfalteerd moest worden. De werkzaamheden liepen flinke vertraging op waardoor de zaak lange tijd slecht te bereiken was. "We hebben uiteindelijk wel een vergoeding van de gemeente gekregen voor de schade, maar het heeft ons bijna de kop gekost. Vooral door de combinatie met de financiële crisis waar we ook al onder lijden”, legt eigenaar Martin Schouten uit.

Zoon Mitchell Schouten neemt het bedrijf van zijn vader over en verandert het dus in kringloop- en 50-plus winkel. Dit houdt in dat er zitmeubelen op maat en ook tweedehands artikelen verkocht zullen worden. “Aangezien de crisis nog steeds niet voorbij is, merken wij dat mensen nog altijd minder te besteden hebben. Kringloopwinkels zijn daarom populairder geworden. Door een kringloopwinkel te zijn die ook aangepaste meubelen levert hopen wij ons te onderscheiden”, aldus zoon Schouten. De twee soorten winkels zullen wel met een wand gescheiden zijn in hetzelfde pand.