Man miljonair door schilderij uit kringloopwinkel

Weer een bewijs dat er in een kringloopwinkel echt niet alleen maar oude rommel te vinden is. Een man uit de Amerikaanse staat Texas is namelijk miljonair gewonden dankzij een aankoop in de plaatselijke kringloopwinkel.

Bijzondere ontdekking
De man kocht in de kringloopwinkel namelijk een schilderij voor 90 dollar, oftewel 83 euro. Toen hij thuis de lijst rond het kunstwerk verwijderde bleek het niet zomaar een simpel schilderij te zijn. Onderaan het doek zag hij de letters Polke staan, verwijzend naar de bekende Duitse schilder Sigmar Polke. “Ik werd zenuwachtig en begon te trillen”, vertelt de koper. “Ik heb het schilderij toen enkele weken verstopt omdat ik gewoon niet wist wat ik ermee moest doen.”

En dit is misschien ook wel verstandig geweest want het schilderij bleek een waarde te hebben van ongeveer 6,5 miljoen euro! En dit is dan nog niet eens een van de beste werken van Polke, sommige van zijn schilderijen zijn namelijk wel 25 miljoen euro waard.

Moeilijk te herkennen
Kringloopwinkels over de hele wereld krijgen regelmatig kunstwerken binnen. Al eerder kwam een originele Wiliam G. Yorkemet een waarde van 16.000 euro in een kringloopwinkel terecht. Eigenaar van de kringloopwinkel die de Polke verkocht vind het daarom ook lastig te onderscheiden wat waardevolle kunst is en wat goedkope namaak. “We weten gewoon niet wanneer een schilderij miljoenen waard kan zijn.”