Leerlingen in Ede doen stage in kringloopwinkel

Een aantal tweedejaars leerlingen van de technische school Het Streek Bovenbuurtweg in Ede zijn deze week begonnen met hun maatschappelijke stage bij de Restore kringloopwinkel. In overleg met De Medewerker, een organisatie in Ede die vrijwilligers en bedrijven met elkaar in contact brengt, en hun leraar hebben deze leerlingen besloten om hun stage bij Restore kringloop te doen. Ze zullen hier in totaal tijdens de schoolperiode 30 uur maatschappelijke stage lopen.

Extra waarde
De leerlingen zijn vorige maand op kennismakingsbezoek geweest in de kringloopwinkel. Er is een rondleiding en uitleg gegeven en er werd een werkrooster opgesteld.
Vanaf nu zullen zij elke dinsdagmiddag na schooltijd in de winkel aan het werk gaan. Op deze manier maken de leerlingen kennis met vrijwilligerswerk én met de organisatie Restore kringloop. De leerlingen voeren naast reguliere schooltaken ook een extra opdracht uit namelijk: Hoe kan Restore kringloop aantrekkelijker worden voor jongeren? Er is natuurlijk geen betere manier als deze input van de jongeren zelf krijgen!

De totale groep die komt werken bestaat uit acht leerlingen, en ze hebben er allemaal veel zin in. Restore kringloop Ede is erg blij met de tijdelijke extra hulpkrachten. Abe Stienstra, manager Restore kringloop laat zijn enthousiasme blijken: “Naast dat we natuurlijk heel benieuwd zijn welke ideeën vanuit jongeren zelf komen om leeftijdsgenoten in onze winkel binnen te halen, hopen we ook een nieuwe generatie ambassadeurs binnen te halen. Want ons verhaal van hergebruik, sociale werkgelegenheid en koopjeskans is zeker de moeite waard om aan anderen te vertellen!’