Lancering webshop kringloopwinkel Vindingrijk Breda

Kringloopwinkel Vindingrijk in Breda 'opent' op 2 juni haar nieuwe webshop. Op 5 juni wordt dit officieel gevierd in de kringloopwinkel in aanwezigheid van Wethouder van Economische Zaken Bob Bergkamp. De winkel hoopt hiermee een groter publiek dan alleen Breda te bereiken volgens directeur Twan van Gorp.

Kleine spullen
“Je komt tegenwoordig bijna niet meer weg met alleen een fysieke winkel”, aldus Van Gorp. “Je ziet een verschuiving naar het internet en daar willen wij deel van uit maken. In eerste instantie gaat dat alleen om kleinere objecten die via de post verzonden kunnen worden. Denk aan schilderijen, lampen of vazen. Als we bijvoorbeeld een kast moeten verzenden worden de kosten te hoog.”

Dubbel bereik
De artikelen die online worden verkocht zijn niet gewoon in de winkel te verkrijgen. “Anders moeten we alles wat verkocht wordt in de winkel direct van de site halen. Dat is te veel om me te beginnen. Vindingrijk is een aangepaste werkomgeving. Onze mensen komen uit werklozentrajecten of zijn arbeidsgehandicapt, dus die moeten we sowieso een beetje de tijd geven.” legt van Gorp uit.

Het plan is dat in de toekomst wel alle artikelen uit de winkel ook op de site komen te staan. “In eerste instantie is het de bedoeling om mensen te triggeren om naar onze winkel te komen.” Volgens Van Gorp werkt dit uiteindelijk juist het beste als wel alles online wordt gezet. Dan weten bijvoorbeeld verzamelaars zeker dat hetgene wat ze zoeken ook echt in de winkel aanwezig is. Maar met de online shop bereik je ook de klanten die liever niet de deur uit gaan.