Kringwinkels in Vlaanderen houden terug-naar-school actie

De scholen gaan ook in Vlaanderen weer beginnen en vele gezinnen zijn daar al druk in de weer op alle benodigdheden aan te schaffen. Dit kan soms flink in de kosten lopen en dit is niet voor iedereen haalbaar. De Kringwinkels in België helpen kinderen van gezinnen met minder financiële mogelijkheden daarom om op een goede manier aan hun nieuwe schooljaar beginnen met een ‘terug-naar-school actie’. In België leeft namelijk 17,3% van de kinderen onder de 18 jaar onder de armoedegrens waarvan 11% in Vlaanderen. “Ouders kunnen voor hun kinderen bij onze Kringwinkels allerlei schoolspulletjes zoals mappen, etuis, passers of rekenmachines voor een fractie van de originele prijs kopen”, vertelt Liesbeth De Schamphelaere, communicatieverantwoordelijke van de Belgische Kringwinkels. Maar ze benadrukt ook dat kopen bij een tweedehands winkel duurzamer is en daarom voor iedereen een goede keuze. “Door tweedehands producten aan te schaffen wordt de afvalberg kleiner omdat er geen nieuwe producten geproduceerd hoeven te worden”, vertelt ze.

De 15 winkels verspreidt over Vlaanderen hebben gedurende het hele jaar allerlei schoolartikelen verzamelt en dit wordt nu bij de start van het nieuwe schooljaar verkocht om hergebruik te stimuleren. Maar ook studenten kunnen bij de Kringwinkels terecht. Vanaf half september start er weer een actie maar dit keer voor de verkoop van leuke spulletjes en meubels voor in de studentenkamer. Studenten krijgen hierop een extra korting.

Zelf iets inleveren
De Kringwinkels vragen iedereen die thuis nog schoolmaterialen heeft liggen die niet meer gebruikt worden maar nog wel in goede staat zijn, naar een Kringwinkel in de buurt te brengen. Schoolmaterialen zijn nog steeds welkom!