Kringloopwinkel Wawollie Almelo plotseling gesloten

Kringloopwinkel Wawollie aan de Plesmanweg in Almelo heeft zeer plotseling de deuren van de winkel per direct gesloten. Vele bezoekers liepen verbaast tegen een dichte deur aan toen ze een bezoek wilde brengen aan de winkel. De medewerkers en directeur Messie deden vlak na de sluiting geen verdere mededelingen. Echter is gebleken dat er iedere dag 500 tot 600 euro bij moest worden gelegd om de winkel draaiende te houden. Dat bedrag moesten de vestigingen in Goor en Haaksbergen opbrengen. Messie heeft dit bevestigt.

Geschil met gemeente
De dalende inkomsten zijn volgens hem het gevolg van een geschil met de gemeente en de publiciteit daarover. Messie zou zich niet aan de afspraken met gemeente Almelo houden. Resultaten van de verplichte voortgangsgesprekken met medewerkers zouden niet worden ingeleverd, ook niet na herhaaldelijk uitstel. De begeleiding van de 55 medewerkers was ook niet voldoende.
Bij Kringloopwinkel Wawollie werken langdurig werklozen die, met behoud van uitkering, bij de winkel aan het werk konden mits Messie de afspraken nakwam. Toch is de winkel niet gesloten op last van de gemeente en is deze net zo verbaast als ieder ander. Messie sluit niet uit dat Wawollie op een andere locatie in Almelo heropent, maar dit is nog afhankelijk van de uitkomst van de lopende rechtszaak tussen Kringloop Wawollie en gemeente Almelo over de omgevingsvergunning.
Messie heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt, maar is van mening dat hij werd tegengewerkt. Zo was er van de buren commentaar over het uiterlijk van het pand en liep er een rechtszaak over een procedure.