Kringloopwinkel Rotterdam beroofd

Kringloopwinkel Keigoed aan de Keilestraat in Rotterdam is de nacht na Tweede Kerstdag doelwit geworden van een inbraak. De inbrekers hebben een kluis meegenomen, maar hun buit levert hun erg weinig op: het geld was er voor de kerst uitgehaald, verteld medewerker Cees van den Acker.

De kluis in deze kringloopwinkel valt onder beheer van de Voedselbank. "Het lijkt erop dat ze rechtstreeks op de kluis af zijn gegaan. Uit de winkel is niks meegenomen", meent Van den Acker. De kluis was daarbij vlak bij de toonbank geplaats en stond dus in het zicht.

Beveiliging
Onlangs waren er toevallig plannen gemaakt om de kringloopwinkel beter te beveiligen. Maar helaas is het nu te laat. Van den Acker legt uit: "Onze voedselloods die verderop in de straat staat is met camera's beveiligd. We waren net bezig om ook camera's bij de kringloopwinkel op te hangen. Dat gaan we nu zo snel mogelijk doen",
Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie. De kluis zelf is zo'n 1000 euro waard. Deze schade wordt door de verzekering vergoedt.