Kringloopwinkel Rijswijk verkoopt inboedel Kurhaus

Afgelopen jaar oktober is het Kurhaushotel failliet gegaan. Het overgebleven voedsel heeft het Kurhaus toen aan de Voedselbank geschonken. Dat bracht Roderick van den Berg, manager van de kringloopwinkel in Rijswijk, op een idee. Hij zocht contact met de nieuwe eigenaar van het Kurhaus met de vraag of er nog meer spullen waren die weg zouden gaan. Dat bleek zo te zijn, want de nieuwe eigenaar wil een groot deel van de hotelkamers renoveren. "We hebben 56 hotelkamers gekregen, inclusief het meubilair. We mochten alles meenemen, van elektrisch verstelbare bedden, lampjes en minibarretjes tot en met de slippers en de badjassen aan toe!", vertelt hij enthousiast.

Kringloop-hotel
De eigenaar van de kringloopwinkel overweegt nu om een hotel in de kringloopwinkel te beginnen met de inboedel van een paar van de kamers, want een nachtje Kurhaus is normaal gesproken niet voor iedereen weggelegd. Voor maar 40 euro per nacht kunnen de gasten dan slapen op de luxe bedden uit het Kurhaus. "Dat idee kwam een aantal dagen geleden op. We zijn nu in overleg met de gemeente voor een vergunning, want die is ook eigenaar van het pand van kringloopwinkel”, aldus Van den Berg. “Onze kringloopwinkel heeft nog geen badkamerfaciliteiten, laat staan een kamerindeling”. De wens is om er een echt hotel van te maken, misschien zelfs met roomservice. Van den Berg verwacht dat het hotel op zijn vroegst over een jaar geopend kan worden.

Inboedel kopen
Wilt u liever van uw eigen huis een heus Kurhaus maken. Voor 500 euro kunnen belangstellenden de gehele inventaris van een kamer kopen. "De eerste 'kamer' hebben we al verkocht. En deze koper wilde echt alles hebben tot en met de slippertjes, de weegschaal en de huistelefoon aan toe”, vertelt Van den Berg. “Er is onwijs veel belangstelling. Er zijn al bijna honderd e-mails binnen gekomen". Maar Van den Berg laat weten dat de prijs absoluut niet omhoog zal gaan.

Hapje eten
Van den berg runt al anderhalf jaar samen met twee andere eigenaren Kringloopwinkel Rijswijk. De zaak van maar liefst 5000 vierkante meter wordt binnenkort uitgebreid met een restaurant. “Zodat mensen met een kleine beurs ook een lekker broodje of een kop soep kunnen nemen na het kringloop-winkelen."