Kringloopwinkel Putten helpt mensen in Bangkok

De Kringloopwinkel in Putten heeft met een gulle gift gezorgd dat ruim veertig arme gezinnen uit Bangkok een bijzondere kerstviering hebben meegemaakt. De christelijke stichting Siam-Care, opgericht door een Nederlandse, organiseert elk jaar een kerstviering in de Thaise hoofdstad om de kerstgedachte door te geven aan de zieken en de minderbedeelden. Dankzij de gift van € 1.500,- van de Kringloopwinkel ging iedereen naar huis met een kerstpakket met voedsel en speelgoed. De kringloopwinkel heeft met dit mooie gebaar een grote bijdrage geleverd aan het leven van deze mensen in Thailand.

De organisatie
Andy Williams zong het ooit: ‘It’s the most wonderful time of the year’. Voor velen is dit waarheid: families komen samen, er wordt heerlijk eten gekookt en iedereen is blij. Maar dit geldt niet voor iedereen. Voor de gezinnen waar Siam-Care mee werkt is dit helaas een ander verhaal want zij zijn besmet met het Hiv-virus. Daarbij zijn de meeste kinderen wees. Geld voor een bijzondere kerstmaaltijd is er absoluut niet. Deze arme families zijn al blij als er een simpele warme maaltijd op tafel staat. Speciaal voor deze mensen organiseert Siam-Care jaarlijks een bijzondere kerstviering.
Er waren ruim 40 kinderen en gezinnen uitgenodigt. “Dankzij de giften van de Kringloopwinkel Putten konden we dit doen. Iedereen ontving een doos met speciale kerstcadeautjes, maar ook voedsel zoals rijst en andere dagelijkse benodigdheden. Daarnaast deelden we de kerstboodschap van hoop en liefde met de mensen. De boodschap dat er een liefhebbende God is die om hen geeft en hun problemen ziet. Een meisje gaf na afloop van de kerstviering aan dat ze zich gezegend voelde. Niet in financiële of fysieke zin. Maar gezegend omdat ze kerst mocht vieren. Samen met kinderen die in de zelfde situatie zitten. Ook was ze enorm blij met de relatief ‘simpele’ cadeaus. Simpel voor een ander, maar bijzonder voor haar. We willen iedereen die bij de Kringloopwinkel heeft gekocht enorm bedanken. Helaas is hulp nog altijd hard nodig.” vertelt Jan-Peter Kelder, woordvoerder van de stichting.