Kringloopwinkel Kavel-57 verhuist naar oude locatie

Kringloopwinkel Kavel-57 in Achterveld neemt het hergebruiken nu heel letterlijk. Het kringloopbedrijf opent deze week namelijk voor de tweede keer haar deuren in de voormalige winkel aan de Hessenweg.

In juli 2011 vestigde de winkel Kavel-57 in de oude coöperatieve winkel, waar boeren ooit hun gereedschap en foerage kochten. Niet lang daarna vertrok eigenaar Ben van Middelaar naar een andere locatie buiten het centrum. Van Middelaar heeft een kort maar krachtige uitleg waarom de winkel weer op de oude locatie vestigt: "We vinden deze locatie mooi."
De verhuizing en nieuwe inrichting zijn in volle gang. Lieske, dochter van eigenaar Ben, legt wat meer redenen uit voor de verhuizing: "Het is hier ook gewoon gezelliger," zegt Lieske, "de Achtervelders lopen makkelijker binnen op deze plek." Die hoop is gebaseerd op eerdere ervaringen. "En we hebben hier natuurlijk een etalage" vult Ada, de andere dochter, aan. De opsomming van voordelen gaat nog even door. "Hier is alles onder een dak, het is makkelijker parkeren, zowel de opslag als de werkplaats zitten bij elkaar. En alles is hier ook nog eens gelijkvloers dus zelfs rolstoelers kunnen nu op hun gemak rondsnuffelen." Het blijft een raadsel waarom de familie ooit uit dit pand is vertrokken.

Kringloopwinkel Kavel-57 is in een paar jaar tijd flink gegroeid. Mensen kunnen spullen inleveren of bellen om het te laten ophalen als transport lastig is. "We halen overal spullen op," vertelt Ben "van de Betuwe tot in ’t Gooi." Alle binnengebrachte spullen worden direct uitgezocht, schoongemaakt, eventueel gerepareerd en op waarde geschat. Daarvoor heeft de winkel met diverse experts contact want het is onmogelijk om van alles wat binnenkomt zelf verstand te hebben. "Het gebeurt wel eens dat er iets tussen zit waarvan je denkt, dat is zo weer weg, maar dat blijft dan maanden staan. Andersom gebeurt natuurlijk ook." Natuurlijk komen er ook wel eens vreemde spullen binnen. "O ja," herinnert Ben zich, "kunstgebitten bijvoorbeeld, ik sta er echt versteld van wat mensen wegdoen. Bijzondere ontdekkingen zijn er nog niet gedaan maar het is duidelijk dat mensen soms dingen over hebben en het niet willen weggooien. De kringloopwinkel is dan een kans op een tweede leven."
Lieske gaat verder. "Maar de mensen die het kopen zijn ook enthousiast, soms komen ze later een foto laten zien hoe ze hun huis hebben ingericht met de spullen die ze bij ons gekocht hebben."
Een bijzondere opening is er niet, maar de winkel zal op 28 februari gewoon openen. "Dan moet alles dus klaar zijn en daarvoor moet nog hard gewerkt worden!" aldus Ben.
Kavel-57 verhuist naar Hessenweg 204 in Achterveld.