Kringloopwinkel Hoogeveen voor mensen met psychische problemen

In Hoogeveen komt binnenkort een nieuwe kringloopwinkel. Deze winkel zal worden gerund door mensen met psychische klachten. De winkel is initiatief van stichting DAAT Drenthe, een onderdeel van Geestelijke Gezondheidszorg Drenthe. De stichting DAAT heeft veel verschillende werkleerprojecten voor mensen met psychische problemen, zoals een lijstenmakerij, een houtafdeling en een bike-shop.

Aanleiding voor het initiatief
Nu wordt dus in Hoogeveen Arbeidstrainingcentrum Dreivonder omgebouwd tot een kringloopwinkel. Naar verwachting zal deze winkel 1 april open gaan. Er wordt overlegt met de 160 deelnemers van DAAT welke werkzaamheden de werknemers zullen verrichten. En aanleiding voor het opstarten van een kringloopwinkel is dat de locatie van DAAT te duur is, de winkel zal geld gaan opleveren om deze kosten te dekken. Daarbij zijn de werkzaamheden in de lopende projecten soms te moeilijk voor de deelnemers. In de kringloopwinkel kunnen zij hopelijk passend werk verrichten.

Het werkbedrijf De Korf in Beilen wordt omgebouwd tot distributiecentrum voor het kringloopbedrijf. Alle ingebrachte spullen worden daar verzameld, schoongemaakt en gerepareerd wanneer dat nodig is. De lijstenmakerij en houtafdeling zullen worden gevestigd in Assen en Emmen.