Kringloopwinkel in Heemstede in oprichting

HEEMSTEDE - Saskia van Ooijen kwam voor haar werk als televisiemaakster bij RTV Noord-Holland in contact met de kringloopwinkel van Dorcas in Heiloo. Dit zette haar ertoe aan om een winkel in Heemstede te realiseren.
Samen met Corinne Slob en Adrieke de Kraker werkten zij het plan verder uit. Bij de voorbereidingen ging Saskia niet over een nacht ijs. Zo heeft ze ook stage gelopen bij de winkel in Heiloo. Saskia verwacht in Heemstede genoeg mensen te vinden die hun overtollige spullen beschikbaar willen stellen. Bovendien zijn er in de huidige tijd voldoende belangstellenden om te winkelen. De opbrengst van de winkel gaat naar projecten in Oost-Europa en Afrika.

Een locatie met betaalbare huur wordt nog gezocht. Dit is niet eenvoudig, maar het drietal krijgt hierbij hulp van de gemeente. Er heeft zich ook al een aantal vrijwilligers aangemeld om te helpen in de toekomstige winkel. Toch worden er nog steeds vrijwilligers gezocht. Interesse? Ga dan naar de voorlichtingsavond op woensdag 28 maart 2012 vanaf 20.00 uur op de Molenwerfslaan 11 in Heemstede. Aanmelden: dorcasheemstede@gmail.com of bel: (023)-527 5004. De voortgang is ook te volgen via Twitter (@DorcasHeemstede) of Facebook.