Kringloopwinkel Deurne blijft toch bestaan

Er is gelukkig nieuwe hoop voor de toekomst van de kringloopwinkel in Deurne van de stichting Leven voor Leven. Het huidige pand aan de Fabriekstraat waar de winkel tijdelijk vestigde, moest deze week leeg opgeleverd worden aan de gemeente. Maar er zijn nu twee alternatieven voor een nieuwe onderkomen.

Na enkele jaren vrij van huur gebruik te hebben gemaakt van dit pand moet de winkel nu echt weg voor de sloop van het gebouw en de nieuwbouw van woningen. Het pand moest vrijdag 20 juni leeg zijn om een boete van 10.000 euro te vermijden.

Nieuw leven voor de winkel
Inmiddels is het gelukt om de vele duizenden artikelen tijdelijk op te slaan in de loods van de stichting Leven voor Leven aan de Randweg in Deurne. Hoe lang de spullen opgeslagen blijven is nog onduidelijk, maar de winkel opnieuw zal openen is nu wel zeker. De stichting heeft twee nieuwe locaties op het oog. Eén ervan is het voormalige pand van Te Strake aan de dr. Hub van Doorneweg in Deurne. Ondernemer Harrie van der Putten is in onderhandeling met de gemeente over aankoop van dit pand en hij is bereid om daar ook onderdak te bieden aan de kringloopwinkel.
Een tweede mogelijkheid is dat de kringloopwinkel vestigt in een loods aan de Dukaat op industrieterrein 't Rijt-oost. Het bestemmingsplan van de gemeente geeft daar meer mogelijkheden voor (perifere) detailhandel, dus dat is een groot voordeel voor de kringloopwinkel. De stichting zal binnenkort een definitief besluit nemen.