Kringloopwinkel in Brunssum volledig leeggeroofd

Wim van Oppen (49), eigenaar van een kringloopcentrale in Brunssum, zit in zak en as omdat criminelen bij een inbraak 3500 euro uit de kluis hebben geroofd, voor vele duizenden euro’s gereedschap hebben gestolen en forse vernielingen hebben aangericht. Het voortbestaan van de ‘armenwinkel’ is daardoor ernstig in gevaar gekomen.

Stomverbaasd en wanhopig
,,Wie doet nou zoiets?” verzucht een hevig aangeslagen Van Oppen. Al acht jaar bestiert hij zijn zaak waar de vaak minderbedeelden in ons land hun spulletjes komen kopen. ,,Dit is echt verschrikkelijk. Alle waardevolle dingen die we hadden, zijn in een klap weg! Normaal hebben we verdorie nooit contant geld in de kluis liggen. Dit moeten mensen geweten hebben en zijn dus bekenden geweest.”

De dieven sloegen deze week toe in het bedrijf waar het personeel bestaat uit de sociaal zwakkeren van onze samenleving. ,,Toen ik de winkel binnenkwam, kreeg ik een lichtelijke hartaanval. De snoepautomaat lag kapot op de grond en ik zag meteen dat er een groot gat in het dak was gemaakt. Via die weg zijn ze dus naar binnengekomen”, vertelt een boze Van Oppen.

De peperdure beveiligingscamera’s werden vernield en bijbehorende kabels werden kapotgetrokken, waarna de toegangsdeur naar de kluisruimte in werd getrapt. ,,Hier lagen, behalve de dagopbrengst, al het gereedschap van mijn werknemers en vrijwilligers. Kostbare boor- en schroefmachines, een lasapparaat en ga zo maar verder. Niks hebben we meer”, aldus Van Oppen.

Verzekerd voor diefstal was de zwaar gedupeerde ondernemer uit Brunssum niet. ,,Het is nu maar hopen dat er mensen zijn die spullen over hebben en ons eventueel willen helpen”, zegt hij in een wanhopige oproep aan lezers van De Telegraaf. ,,Dit is echt een hele forse klap voor ons.” De politie heeft de zaak in onderzoek.